Buro de Beweging staat voor hulpvraaggerichte zorg. Dat wil zeggen dat de vraag van de ouder en (indien mogelijk) de vraag van het kind centraal staan bij Buro de Beweging: wat zijn de problemen en wensen ten aanzien van de ontwikkeling van het kind? Samen met de ouders (en eventueel school) gaan de kinderfysiotherapeut en de orthopedagoog op zoek naar oplossingen.
Na de intake starten ze met een diagnostisch onderzoek: wat is er aan de hand met uw kind? Dit onderzoek is het uitgangspunt voor het plan van aanpak. We weten dan de sterke kanten van het kind en de te ontwikkelen kanten. Samen met de ouders wordt een plan van aanpak gemaakt voor de begeleiding en gezamenlijk wordt deze aanpak en het resultaat na verloop van tijd geëvalueerd. Zo nodig wordt het plan van aanpak bijgesteld. Ouders/verzorgers en bijvoorbeeld de leerkrachten advies kunnen krijgen over wat wel en niet van het kind verwacht kan worden. Hierbij kunnen zij ook in de klas observeren en eventueel de leerkracht coachen.
Soms heeft de school ook onze hulp nodig of wordt onze kijk op het kind gevraagd in een multidisciplinair overleg (MDO). Op die manier kan de nodige hulp goed op elkaar afgesteld worden.